Zidane biedt excuses aan

Zinedine Zidane heeft zojuist zijn excuses aangeboden over de kopstoot die hij aan Marco Materazzi gegeven heeft tijdens de WK-finale, afgelopen zondag. Hierbij bevestigde hij dat hij door Materazzi beledigd werd, maar hij wilde niet zeggen wat er precies gezegd is.

Ik bied mijn excuses aan aan de kinderen die getuige geweest zijn van mijn actie,” aldus de legendarische stervoetballer. Volgens hem is er geen excuus voor zijn gedrag. “Ik wil dit nu luid en duidelijk zeggen, want er waren twee, drie miljard mensen getuige van, waaronder miljoenen en miljoenen kinderen. Met name aan hen bied ik mijn excuses aan, net als aan hun opvoeders, die hun moeten bijbrengen wat juist is en wat niet.

Hij wil dus niet zeggen wat precies de belediging was, maar volgens hem ging het over zijn moeder en over zijn zus. “Hij heeft woorden gezegd die heel beledigend waren en heeft ze ook nog verschillende keren herhaald. De eerste keer luister je en loop je weg, de tweede keer ook nog, maar de derde keer…

Het is nog niet bekend of Zidanes kopstoot nog gevolgen heeft voor de gouden bal, de prijs die hij ontvangen heeft als beste voetballer van het WK. Sepp Blatter, topman van de FIFA zei eerder dat hij deze prijs wellicht in moet leveren als gevolg van zijn gedrag tijdens het WK. De FIFA heeft hierover een onderzoek lopen.

Materazzi heeft gereageerd op de uitlatingen van Zidane: “Ik heb helemaal niets tegen hem gezegd dat te maken heeft met racisme, religie of politiek. Over zijn moeder heb ik al helemaal niets gezegd. Ik heb zelf vijftien jaar geleden mijn moeder verloren en het raakt me nog steeds als ik over haar praat. Natuurlijk wist ik niet dat Zidanes vrouw in het ziekenhuis ligt; ik wens haar het allerbeste.” Over Zidane zelf zegt hij: “Hij is nog steeds mijn mythe en ik bewonder hem zeer.

One Response to Zidane biedt excuses aan

  1. bartvanos schreef:

    Voor iedereen die een beetje verstand van voetbal heeft moge het duidelijk zijn dat Zidane een speler is van absolute wereldklasse. Hoe de man het spel van Frankrijk dirigeerde was uitzonderlijk en een lust voor het oog. Zijn afscheid stelde telleur. Provocaties van andere spelers komen in elke tak van sport veelvuldig voor. Het doel van deze speler is dat je hapt, en dat deed ie. Opmerkingen op het veld zijn simpelweg niet te controleren, en een professional weet dat rood volgt. technisch een 9. mentaal een krappe 6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: