Jongeren vrijen te snel onveilig

condoomRuim de helft van de jongeren met een relatie vrijt binnen drie maanden zonder condoom. Daardoor neemt de kans op seksueel overdraagbare aandoeningen toe, zegt de Rutgers Nisso Groep. Die heeft in opdracht van Soa Aids Nederland een onderzoek gedaan onder jongeren tussen 18 en 24 jaar. Bijna driekwart van hen laat zich niet eerst testen op seksueel overdraagbare aandoeningen voordat wordt gestopt met condooms.

Volgens de Rutgers Nisso Groep heeft dat te maken met het grote vertrouwen dat de partners in elkaar hebben. Bovendien vinden veel jongeren seks met een condoom minder lekker en ze vinden het gebruik een hinderlijke onderbreking.

Soa Aids Nederland zegt dat jongeren zeker drie maanden met condoom moeten vrijen en zich dan moeten laten testen. Een eventuele hiv-besmetting kan pas na drie maanden worden aangetoond. De organisatie hoopt met een voorlichtingscampagne duidelijk te maken dat een test de enige mogelijkheid is om er achter te komen of een van de partners een soa heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: