Ben jij een alcohollist?

drankNIGZ heeft een campagne opgezet waarbij jongeren aan het denken worden gezet hoeveel ze nu is in de week drinken, en of dat ze misschien wel is wat minder moeten doen. Daarom hebben ze daar een test op gemaakt om te kijken of jij niet eens wat rustiger aan moet gaan doen. Want 4 dagen in de week je eigen helemaal teur drinken is natuurlijk niet voor je lichaam, en kan ook ernstige gevolgen hebben. Ben je benieuwd geworden naar de test, en wil je wel eens weten hoe jij het de afgelopen week vanaf hebt gebracht maak dan de test op dekaterkomtlater.nl, en laat ons weten hoe je toestand is.

4 Responses to Ben jij een alcohollist?

 1. Alcohollistje schreef:

  wil je het echt weten…oke

  Jouw testresultaat
  Uit de test blijkt dat je alcoholgebruik best riskant is. Lees de adviezen goed door. Wellicht kunnen ze je helpen, zodat alcohol voor jou geen probleem hoeft te worden in de toekomst.

  Misschien wilde je een keer uitproberen wat uit de test komt. Maar mochten je antwoorden kloppen, dan adviseren we je echt je alcoholconsumptie kritisch tegen het licht te houden – en vooral te minderen!

  Afgelopen week dronk je teveel
  Weliswaar geef je aan doorgaans zelden alcohol te drinken, maar in de laatste week heb je duidelijk te veel gedronken. Mannen wordt aanbevolen niet meer dan 30 gr. pure alcohol per dag te drinken. Dat zijn ongeveer drie kleine pilsjes (van 0,25 l. elk) of drie glazen wijn (van 0,1 l elk).

  Als je regelmatig drinkt en daarbij deze grenzen overschrijdt, dan moet je met negatieve gevolgen voor je gezondheid rekening houden.

  Alcohol remt bijvoorbeeld de opname van vitamines en voedingsstoffen. Grote hoeveelheden alcohol kunnen daarom op termijn jouw hersenen en andere organen zware schade toebrengen.

  Te veel in korte tijd kan tot alcoholvergiftiging leiden
  Problematisch is het feit dat je relatief vaak per gelegenheid 5 of meer alcoholische drankjes drinkt. Levensgevaarlijke alcoholvergiftiging is slechts een van de mogelijke gevolgen.

  Wie zich regelmatig bedrinkt moet er verder rekening mee houden dat geheugen en intellectuele prestaties slechter worden.

  Van alcohol word je losser
  Onder invloed van alcohol word je vaak losser en doe je dingen die je in nuchtere toestand niet zou durven – met alle vergaande gevolgen van dien.

  Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen die in een alcoholroes verkeren sneller agressief worden en vaker bij zware verkeersongevallen betrokken zijn. Verder komt het onder invloed van alcohol eerder tot ongewilde en onveilige seks.

  Risico op verslaving
  Weliswaar kan het een poosje duren alvorens je van de alcohol afhankelijk bent, maar nu al ben je er aan gewend geraakt regelmatig veel alcohol te drinken. Uit die gewoonte kan uiteindelijk afhankelijkheid (verslaving) ontstaan.

  Tenminste, als je je drinkgedrag niet verandert.

 2. Cranen schreef:

  Wat een klets joh.. die test.. !!

  Er klopt geen z*k van.

  Volgens de testresultaten zijn er aanwijzingen dat je alcoholgebruik problematisch is.

  —–

  Voor mannen is het beste om niet meer dan 2 of 3 alcoholische drankjes per dag te drinken en dit ook niet vaker dan 2 keer per week te doen. Bovendien raden we je aan tussendoor ook alcoholvrije drankjes te nemen.

  Dat wordt lastig..!! Want het is Weekend!! 😀

 3. Vimm schreef:

  Oh nee… ik ben een alcoholist… wat erg!

 4. postmen schreef:

  Ik ga die test nu niet invullen. Donderdag na zaalvoetballen de kantine ingedoken, vrijdag met vriendin van me samen hele fles Sambuca op en zaterdag was ook niet geheel alcoholvrij. Lijkt me beter als ik even wacht tot een betere week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: