Friends, the bloopers

Na de post van mijn gewaarde collega JvdH is het mijn taak om de eer van Friends te herstellen, bij deze. Friends, het beste te omschrijven in een paar woorden als sitcom, hilarisch, jong, snel en Emmy winnaar. Deze woorden omschrijven dan ook direct het geweldige succes van de serie Friends. Oorspronkelijk was de planning om 4 afleveringen te maken, uiteindelijk zijn het er 264 geworden (10 jaar). Ook de acteurs heeft het geen windeieren gelegd, zij streken zo’n 1 miljoen dollar per aflevering op in de laatste seizoenen, afgezien van alle merchandise en andere snabbels. Niet alleen de serie is geweldig, maar ook de titelsong. Deze is verzorgd door The Rembrants en draagt de toepasselijke titel: I’ll be there for you. Mocht je hem niet kennen, dan kun je hem hier beluisteren. In Amerika ging de serie ook allerminst onopgemerkt voorbij. Ze hebben daar tal van prijzen in de wacht gesleept zoals verschillende Emmy’s, een Golden Globe, velen People’s Choice awards en een paar Screen Actor Guild awards. Geen kattenpis, evenmin als de kijkcijfers die op een luttele 50 miljoen per aflevering uit komen. Reclamemaatschappijen moesten dan ook 2 miljoen dollar ophoesten om 30 seconden in de reclame van Friends te mogen gebruiken. Niet gek dan ook dan vele sterren maar wat graag een gastrol speelde in Friends. Zo hebben we in de loop der jaren namen als Christina Appelgate, Catherine Bell, Selma Blair, George Clooney, Danny DeVito, Jill Goodacre, Ralph Lauren, Sean Penn, Brad Pitt, Denise Richards, Julia Roberts, Isabelle Rossellini, Winona Ryder, Susan Sarandon, Tom Selleck, Ben Stiller, Jean-Claude van Damme, Bruce Willis, Reece Witherspoon en nog vele anderen voorbij zien komen. Maargoed, om jullie alleen met een hoop nieuwe informatie achter te laten is ook zoiets, daarom heb ik nog wat gevonden: bloopers. Ja, ook bij Friends ging lang niet alles in één keer goed en gelukkig staan die dingen dan allemaal op band. Bij “Lees de rest van dit onderwerp” vele minuten bloopers.


Friends bloopers series 2 


Friends bloopers series 3 


Friends bloopers series 4


Friends bloopers series 6


Friends bloopers series 7


Friends bloopers series 9 & 10


Friends bloopers series 10

3 Responses to Friends, the bloopers

  1. JobK schreef:

    Friends…helemaal geweldig. Thuis hebben we alle 10 de delen op dvd en in de trein naar school is friends kijken vaste prik, nogmaals geweldig.

  2. postmen schreef:

    Mee eens. Wij hebben ook alle tien de delen en kan er geen genoeg van krijgen. Bij mij is het elke keer voor het slapen gaan. Echt super.

  3. deeanne schreef:

    deeanne

    Friends, the bloopers | Zonder-Pardon.nl

Plaats een reactie